ستون

نماز ستون دین است

ستون

نماز ستون دین است

ستون
بسم الله الرحمن الرحیم
هدف این وبلاگ پرداختن به جزئیاتی از نماز به صورت های مختلف هست که در محافل دیگه کمتر به اونا پرداخته شده است.
ان شاءالله.


برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب

آخرین نظرات
جمعه, ۲۱ آذر ۱۳۹۳، ۱۲:۱۳ ب.ظ

نمازهاى نافله (مستحب)


مسأله 700ـ نمازهاى مستحبّى بسیار است و آنها را «نافله» گویند و از میان نمازهاى نافله، نافله هاى شبانه روزى بیشتر سفارش شده است.

مسأله 701ـ نافله هاى شبانه روزى عبارتند از:

مسأله 700ـ نمازهاى مستحبّى بسیار است و آنها را «نافله» گویند و از میان نمازهاى نافله، نافله هاى شبانه روزى بیشتر سفارش شده است.

مسأله 701ـ نافله هاى شبانه روزى عبارتند از: نافله ظهر هشت رکعت و نافله عصر نیز هشت رکعت است، نافله مغرب چهار رکعت و نافله عشا دو رکعت است که نشسته خوانده مى شود، نافله شب یازده رکعت و نافله صبح دو رکعت است و چون دو رکعت نافله عشا یک رکعت حساب مى شود، مجموع این نافله ها سى و چهار رکعت خواهد بود، ولى در روز جمعه سى و هشت رکعت است زیرا چهار رکعت به نافله ظهر و عصر اضافه مى شود (همه نافله ها دو رکعت دو رکعت خوانده مى شود).

مسأله 702ـ از یازده رکعت نافله شب هشت رکعت را به نیّت «نافله شب» و دو رکعت آن به نیّت «نافله شفع» و یک رکعت به نیّت «نافله وتر» به جا مى آورد.

مسأله 703ـ نافله شب از مهمترین نمازهاى نافله است که در روایات اسلامىو قرآن مجید روى آن تاکید شده و تأثیر عمیقى در صفاى روح و پاکى قلب و تربیت نفوس انسانى وحلّ مشکلات دارد و در کتب معروف دعا، آدابى براى آن ذکر کرده اند، مخصوصاً براى قنوت نافله وتر، رعایت این آداب خوب است ولى مى توان نماز شب را بدون این آداب مانند نمازهاى معمولى نیز انجام داد و کسى که به علّتى نتواند آخر شب بیدار شود و نماز شب را بخواند مى تواند قبل از خواب آنها را به جا آورد.

مسأله 704ـ نماز نافله را مى توان نشسته خواند، ولى در این صورت احتیاط این است که هر دو رکعت را یک رکعت حساب کند، مثلاً به جاى هشت رکعت نافله ظهر ایستاده، شانزده رکعت نشسته بخواند.

مسأله 705ـ نافله ظهر و عصر در سفر ساقط است و نباید خواند و احتیاط آن است که نافله عشارا نیز ترک کند، امّا بقیّه نافله هاى شبانه روزى یعنى نافله صبح و مغرب و نافله شب در سفر ساقط نمى شود.

مسأله 706ـ چنان که گفتیم نمازهاى نافله را باید دو رکعت دو رکعت انجام داد، جز نافله وتر، که یک رکعت است و اگر بخواهد نافله وتر رانشسته بخواند باید دو نماز یک رکعتى جداگانه به جا آورد.

 

وقت نافله هاى شبانه روزى

مسأله 707ـ وقت نافله ظهر قبل از نماز ظهر است، از اوّل ظهر تا موقعى که سایه شاخص که بعد از ظهر پیدا مى شود بیشتر از دو هفتم طول شاخص شود، مثلاً اگر طول شاخص هفت وجب است هر وقت مقدار سایه اى که بعد از ظهر پیدا مى شود بیشتر از دو وجب شود وقت نافله ظهر تمام شده.

مسأله 708ـ وقت نافله عصر که قبل از نماز عصر خوانده مى شود تا موقعى است که سایه شاخص به چهارهفتم آن برسد به شرحى که در مسأله پیش گفتیم.

مسأله 709ـ وقت نافله مغرب بعد از نماز مغرب است تا موقعى که سرخى طرف مغرب که بعد از غروب آفتاب پیدا مى شود از بین برود.

مسأله 710ـ وقت نافله عشا بعد از تمام شدن نماز عشا است تا نصف شب و بهتر است بعد از نماز عشا بلافاصله خوانده شود.

مسأله 711ـ وقت نافله صبح پیش از نماز صبح است از طلوع فجر تا آشکار شدن سرخى در طرف مشرق و مى تواند آن را بعد از نماز شب بلافاصله به جا آورد.

مسأله 712ـ وقت نافله شب بنابر احتیاط از نصف شب است تا اذان صبح، ولى بهتر است در موقع سحر یعنى در ثلث آخر شب بخواند.



منبع : رساله توضیح المسائل آیت الله مکارم شیرازی (مد ظله العالی)

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۹/۲۱
عبد الله

نظرات (۱)

سلام وب زیبایی داری ! اگه دوست داری بازدید وبلاگت بیشتر بشه به سایتم حتما سر بزن .
پاسخ:
سلام علیکم
ان شاءالله

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی